Nieuws

02 februari 2024

Plantdag Tiny Forest

Komt u ons helpen Naaldwijk een stukje groener te maken?

Preview foto
Op donderdag 15 februari 2024 wordt het tweede Tiny Forest van de gemeente Westland aangelegd tegenover basisschool De Hoogvlieger, aan de Hoogwerf 9a, 2671 MJ in Naaldwijk. Dit Tiny Forest wordt door leerlingen zelf geplant. Wij nodigen u en buurtbewoners graag uit om bij deze feestelijke dag aanwezig te zijn.

 

Over het Tiny Forest

Een Tiny Forest is een prettige ontmoetingsplek voor buurtbewoners en verbetert het klimaat en de biodiversiteit in de wijk. Daarnaast leren de kinderen in het buitenlokaal over de natuur. Op https://www.ivn.nl/tinyforest leest u meer over Tiny Forest.

 

De plantdag

De plantdag is een feestelijk moment voor de school en de buurt. De bomen worden geplant en het Tiny Forest begint zijn vorm te krijgen. De leerlingen van de basisschool De Hoogvlieger helpen bij het planten van de boompjes én treden op als echte boswachters. ’s Ochtends om 9.30 uur openen de wethouder ePetra van der van der Zande van De Hoogvlieger officieel het bos en onthullen het informatiebord. U bent hier van harte voor uitgenodigd.

 

Heeft u groene vingers? U kunt de hele dag aansluiten om een bijdrage te leveren aan het Tiny Forest en zelf een boompje te planten. Van 9.30 ’s ochtends tot 13.30 zullen zo'n 600 boompjes worden geplant. Bekijk het programma voor meer informatie.

 

 

Programma

9.15 uur            Ontvangst buurtbewoners en pers

9.30uur            Toespraak, onthulling van het informatiebord en symbolisch planten van het eerste boompje.

9.45 uur           Planten met leerlingen: ongeveer elke 60 minuten zal met een nieuwe groep het Tiny Forest worden geplant.

12.00-12.30      Pauze

13.30 uur         Laatste groep kinderen heeft geplant en het Tiny Forest  wordt afgemaakt

 

Kledingadvies

Wilt u uw handen uit de mouwen steken tijdens de plantdag? Wij adviseren u makkelijk zittende kleding te dragen die vies mag worden. Daarnaast is het verstandig te kijken naar de weersvoorspelling. Ook als het regent gaat de plantdag gewoon door.

 

We hopen u donderdag 15 februari bij de plantdag te zien. En zeg het vooral voort, iedereen is van harte welkom!