Social Schools

De Hoogvlieger gebruikt het online communicatieplatform Social Schools. Hier kunnen school en ouders/verzorgers in een beveiligde omgeving met elkaar communiceren.  Ouders/verzorgers ontvangen na de start op onze school informatie om een persoonlijke account te activeren. Klik hier om naar de ouderportal van Social Schools te gaan of download de app voor de smartphone.

 

App

In de Social schools app vindt u informatie over de klas van uw kind,  kunt u de digitale kalender inzien en ontvangt u nieuwsberichten, oproepjes en de mogelijkheid om uw kind ziek te melden. Social Schools is beschikbaar als mobiele app voor iOS en Android. U kunt aankondigingen uit de schoolagenda in de app exporteren naar uw telefoonagenda. Zo ontvangt u op tijd herinneringen voor o.a. schoolreis en andere evenementen.

Mail

Ouders kunnen ervoor kiezen om via de mobiele app of via de mail op de hoogte te worden gehouden of via mail een reminder te krijgen zodra er een bericht in Social Schools app is geplaatst. Deze instellingen beheert u via het menu 'Notificatie instellingen' en 'Nieuwsbriefinstellingen'. 

Beveiligde omgeving

Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Ouders hebben alleen toegang tot de groepen van hun kinderen.

 

Ziekmelden of doorgeven van afwezigheid

Op De Hoogvlieger kunt u ziekmeldingen door geven via Social Schools. Op deze manier heeft de school bij de start van de dag een goed overzicht wie er aanwezig zullen zijn en blijft de school telefonisch goed bereikbaar. Ook tijdelijke afwezigheid (bijvoorbeeld bij dokters- en tandartsbezoekjes) wordt door de ouders via Social Schools doorgegeven.