Leren is leuk (LEREND)

Met leren ga je elke dag vooruit. Dat kan elk kind zelf vertellen. Je leert om werk te kiezen dat voor jou niet te moeilijk of te makkelijk is. Dat maakt leren leuk. We laten kinderen nadenken over vragen als: Waarin groei jij? Wat lukte vandaag beter? Weet je hoe het gaat met je werk? Wat wordt jouw volgende stap? Vooruit gaan doe je niet alleen met vakken als rekenen en taal. Ook met zelfstandig werken of je gedrag. In hoe je samenwerkt en met andere kinderen omgaat. 
Zo doen wij dat 
Wij kiezen er daarom voor om Thematisch te werken. Dit doen wij met name in de middag met wereldoriëntatie, burgerschapsvorming en de creatieve vakken. Je kunt dan denken aan thema’s als Vieren, Kunst en Een groene wereld. Door een prikkelende startactiviteit worden de leerlingen nieuwsgierig en bedenken ze eigen leervragen die ze gedurende het thema kunnen gaan onderzoeken. 

 

 

Zoveel mogelijk proberen we ook bij de vakken als Lezen, Taal, Spelling en Rekenen een link te maken naar onze thema's. Wanneer een doel vanuit de taalmethode bijvoorbeeld is om een brief te schrijven, dan is de link naar onze thema's makkelijk gemaakt.