Samen kom je verder (SAMEN)

We leren over onszelf en over elkaar. Dat lukt alleen als we ons veilig voelen en  elkaar vertrouwen. Daarom werken we er elke dag aan dat iedereen zich welkom voelt en op elkaar kan bouwen. Dat jij voelt: ik ben waardevol. 

We leren hoe je elkaar het beste kunt helpen. Wat goed samen werken is. Hoe je door samen te werken ook jezelf nog beter leert kennen. Wat je kunt doen als het niet goed gaat bij het samenwerken of samen spelen, met jezelf of met de ander. We leren dat we samen zo veel meer kunnen dan alleen. 

Zo doen wij dat  
Met trots kunnen wij zeggen dat uit de tevredenheidspeiling blijkt dat ook daadwerkelijk alle kinderen zich veilig voelen bij ons op school. Het gevoel van samen is duidelijk voelbaar in de school.   

 

In alle thema’s zorgen wij ervoor dat er opdrachten of activiteiten zijn die groepsdoorbrekend zijn, zodat de leerlingen ook buiten de groep leren samenwerken. Dat samenwerken doen we niet alleen binnen de school, maar ook met onze omgeving. Zo gaan de groepen regelmatig op bezoek bij de bewoners van De Hooge Tuinen. Ook de samenwerking met ouders vinden wij belangrijk. Zo helpen ouders regelmatig binnen de school of vertellen zij iets over hun werk voor de groep.