Toelatingsbeleid

Uw kind is bijna 4 jaar en u bent op zoek naar een basisschool voor uw kind? Als uw kind 4 jaar wordt, gaan de schooldeuren voor hem/haar open.  Ieder kind is welkom op De Hoogvlieger. U kunt uw kind (voor)aanmelden via de formulieren op deze pagina. Deze kunnen worden ingeleverd bij de Hoogvlieger. 
Wanneer u naar onze school komt, bespreken we samen of uw kind op de juiste plek zou zitten bij ons op school en hoe wij werken en leren. Uw kind is leerplichtig als het 5 jaar is.

Voor alle scholen gelden de volgende algemene (wettelijke) regels bij een aanmelding:

 

  • Voordat een kind 3 jaar is, kunnen ouders een vooraanmelding doen bij de school.
  • Aanmelden van een kind kan vanaf 3 jaar en gebeurt schriftelijk.
    Wij verzoeken u echter de aanmeldingen van nieuwe leerlingen voor groep 1 (jongste kleuters) te doen rond hun tweede verjaardag, zodat de school een zo goed mogelijke planning kan maken. 
  • Uw kind kan vanaf 2 jaar starten in de peutergroep van Okidoki, waar wij op de Hoogvlieger nauw mee samenwerken. 

Hoe werkt het?

Wanneer u op zoek gaat naar een school die bij uw kind past, neemt u contact met ons op voor een kennismaking.
U krijgt dan een rondleiding door het gebouw en een informatiemap. Hierin kunt u alle informatie die u tijdens de rondleiding gehoord heeft, thuis nog eens rustig nalezen. Wij vinden het belangrijk dat u ook sfeer komt proeven bij ons op school. Wij bieden de kinderen rust om te werken. De kinderen op onze school worden gezien. Iedere leerkracht kent alle kinderen, maar ook alle kinderen kennen elkaar. Samen zorgen we voor een veilig en prettig schoolklimaat.

Wanneer u besluit uw kind bij de Hoogvlieger aan te melden, kunt u de aanmeldformulieren bij ons inleveren. 

In de bijlage kunt u het 'Toelatings-aannamebeleid' van ons bestuur en van de school vinden.